0

VDS Sunucu Nedir, Nasıl Kullanılır?

VDS sunucular, yüksek veya değişken trafikli web siteleri için esnek çözüm sunar. Kullanıcılara ulaşırken bu sırada güvenilir bir imaja sahip olabilmek için hızlı yüklenen ve arama motorlarında iyi sıralama sahip olan web sitelere sahip olmak gerekmektedir. Bu konularda başarılı olmak için ise yüksek performanslı VDS sunucuları tercih edilmelidir. 

VDS Sunucu Nedir?

VDS sunucular son yıllarda en çok tercih edilen sunucu türlerinin başında gelmektedir. VDS sunucu fiziksel bir sunucunun sanallaştırılarak birden fazla sunucuya bölünmesiyle elde edilir. Elde edilen tüm sanal sunucular birbirinden bağımsızdır ve her bir kullanıcı için ayrı kaynak sunar. CPU, RAM, disk depolama alanı gibi kaynaklar paylaşımlı değil, tek bir kullanıcıya aittir. Bu nedenle de VDS sanal sunucular yüksek performans gösterir. Ayrıca VDS server hizmeti ihtiyaca yönelik esnek kullanım avantajı sağlar.

VDS Ne İşe Yarar?

Web barındırma hizmeti, veri tabanı yönetimi, oyun ya da kurumsal hizmet için geliştirilen uygulamalar gibi birçok alanda VDS sunucu hizmetinden yararlanılmaktadır. Fiziksel sunucu hizmetinin yetersiz kalması, esnek özelliklere sahip olmaması nedeniyle kullanıcılar VDS server hizmetlerine yönelmektedir. VDS server hizmetleri özellikle yüksek trafikli ya da dönemsel olarak trafiği değişen web siteler için uygundur çünkü özelleştirilebilen esnek kaynaklarla kişiye özel altyapı sunar. RAM, disk alanı, CPU özellikleri ihtiyaca göre şekillendirilebilir. Böylece web siteniz yüksek performans ve hız ile arama motorlarında öne çıkar ve kullanıcıların sitenizden çıkma oranı düşer.

VDS Nasıl Kullanılır?

VDS paketini satın almadan önce sitenizin RAM, CPU gibi özelliklerde ihtiyaçlarını doğru belirlemelisiniz. Sonrasında hızlı ve kolay bir şekilde VDS sunucu satın alma işlemini gerçekleştirebilir. VDS sunucu aldıktan sonra SSH (Linux için) ya da Remote Desktop (Windows için) bağlantısı kurulur. Bu bağlantılar üzerinden satın aldığınız VDS server üzerinde tüm işlemlerinizi yönetebilirsiniz.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?